Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-09@02:59:16 GMT

زلزله سومار ربطی به سیل های اخیر کشور ندارد

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۸۳۶۷۰

زلزله سومار ربطی به سیل های اخیر کشور ندارد

استاد پژوهشگاه زلزله شناسی به تشریح علت زلزله سومار و ارتباط این پدیده با سیل های اخیر پرداخت.

مهدی زارع عضو پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی درباره وقوع زلزله در سومار استان کرمانشاه اظهار کرد: کانون زلزله منطقه سومار در منطقه ای بین  ایران و عراق است و ۱۰۰ کیلومتر با جنوب سرپل ذهاب فاصله دارد.

 

وی ادامه داد: لرزه روز دوشنبه سومار به لرزه‌های سرپل ذهاب ارتباطی ندارد و نمی‌توان آن را با  لرزه‌های سرپل ذهاب مرتبط کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

زارع با اشاره به اینکه منطقه  زلرله خیز جمعیت چندانی ندارد،  گفت: لرزه روز دوشنبه کم عمق است و بعد از آن ۳-۴ پس لرزه  را   مشاهده کردیم‌ که البته این موارد طبیعی است.

 

استاد تمام پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی اظهار کرد: منطقه سومار از نظر لرزه خیزی منطقه‌ای فعال است و در سال ۹۶ و ۹۷ هم شاهد لرزه های متعدد در این منطقه بودیم بنابراین لرزه روز دوشنبه هم طبیعی است و از یک سال و پنج ماه پیش شاهد این‌لرزه‌ها  بودیم.

 

سومار گسل همیشه فعال است

 

وی با اشاره به اینکه سومار در مرز خمیدگی کوه زاگرس قرار دارد و گسل همیشه فعال است، گفت:  در این منطقه لرزه‌های متعددی  به جهت شرایط توپوگرافی آن رخ می دهد و منطقه همیشه فعال محسوب می شود.

 

زارع در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا این لرزه به سیل های اخیر ارتباط دارد یا خیر،  تصریح کرد: سیل ها به لرزه روز دوشنبه مرتبط نیست و در این منطقه هم بارش گسترده ای نداریم همچنین لرزه خیزی این منطقه جدا از سیل های اخیر،  وجود داشته است و حتی ۲۲ آذر ۹۶، ۶ لرزه از صبح تا بعد از ظهر به وقوع پیوسته است.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۸۳۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ناچیز سدهای خراسان شمالی از بارش‌ها/ آب ذخیره کمتر شد

معاون آب منطقه‌ای خراسان شمالی با تاکید بر اینکه سهم سدهای استان از بارش اخیر ناچیز بوده است، گفت: میزان ذخیره آب به نسبت مدت مشابه سال قبل کمتر شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از روابط عمومی آب منطقه‌ای خراسان شمالی، وحید واسطه اظهار کرد: بارندگی اخیر در این استان تأثیر چندانی بر ذخایر سدها نداشته و در مجموع ۵۱۰ هزار متر مکعب آب وارد سدهای استان شده است.

وی افزود: بیشتر روان‌آب ایجاد شده بر اثر بارندگی در مناطق خارج از حوضه آبریز سدها بود و در سایر بخش‌ها نیز بارندگی روی داده در استان به صورت ملایم بوده است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی خاطرنشان کرد: با وجود بارش‌های بهاره در استان، میزان بارندگی از ابتدای سال آبی تا کنون بر اساس اطلاعات ثبت شده در ایستگاه‌های شرکت آب منطقه‌ای، حدود ۲۱۰ میلی‌متر بوده که در مقایسه با بارندگی میانگین بلند مدت استان که حدود ۲۲۰ میلی‌متر بوده، حدود ۴ درصد کمتر است.

واسطه ادامه داد: بارندگی‌ها از ابتدای سال جاری رشد مناسبی نسبت سال قبل داشته که در حوزه نیاز اراضی کشاورزی استان مؤثر بوده است.

وی با اشاره به شرایط نامساعد ذخایر سدهای استان با توجه به کم بارشی طی چند سال اخیر، تصریح کرد: در شرایط کنونی ۲۲ درصد حجم مخازن سدهای استان آب دارد و ۷۸ درصد این مخازن خالی است.

وی تصریح کرد: این مقدار ذخیره آب در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته نیز کمتر است که این شرایط، ضرورت توجه بیشتر به مدیریت مصرف را خاطرنشان می‌سازد.

کد خبر 751183

دیگر خبرها

  • پس لرزه ادعای صادق زیباکلام درباره جنگ ایران و عراق
  • باقری:همکاری تهران و دوشنبه برای مقابله با تروریسم ضروری است
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • میزان بارندگی امروز در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد
  • سهم ناچیز سدهای خراسان شمالی از بارش‌ها/ آب ذخیره کمتر شد
  • ادامه بارندگی‌ها در منطقه تا روز چهارشنبه