Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد داوودی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با اشاره به تاسیس بزرگترین و مجهزترین مرکز آزمایشگاهی زلزله شناسی در ایران اظهار داشت: از ۱۰ سال گذشته ساخت این آزمایشگاه در خرداد ماه ۹۱ آغاز و اخیرا به مرحله ی راه اندازی رسیده است و سه بخش کلی دارد.

معاون فناوری پژوهشگاه بین المللی مهندسی زلزله افزود: آزمایشگاه جدید پژوهشگاه با هدف ایجاد آزمایشگاهی با تراز استانداردهای جهانی و با نگاهی به امکانات موجود داخلی (میزان سرمایه­ گذاری، روش ساخت سازه، امکانات و ابزار آلات لازم آزمایشگاهی و ساختار بهره­ برداری از آزمایشگاه) صورت پذیرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات علمی پزوهشگاه زلزله شناسی تصریح کرد: این آزمایشگاه در زمینی به وسعت هفت هزار و ۶۰۰ متر مربع در شمال شرقی تهران در منطقه ی سوهانک واقع شده است. زیربنای فاز اول این مجتمع آزمایشگاهی هشت هزار متر مربع پیش بینی شده که شامل مجموعه عملیاتی آزمایشگاه است. فاز دوم پروژه  بالغ بر ۱۲ هزار مترمربع شامل بناهای اداری، پژوهشی و پشتیبانی خواهد بود.

وی با اشاره به بخش های آن فاز اول این آزمایشگاه کف قوی و دیوار عکس العمل، میز لرزان و دستگاه سانتریفیوژ، ادامه داد: بخش اول آن «آزمایشگاه سانترفیوژ یا گریز از مرکز» است که آزمایشگاه ژئو تکنیکی است. نمونه های اسکیل شده در داخل بسکیتی ساخته می شود و در یک دوران حول محور مرکزی شتاب زیادی به آن وارد شده و تنش ها را به تنش های درجای محیط میرساند و می توان مباحث دینامیکی را روی آن اعمال کرد که راه اندازی شده است.

به گفته داوودی در آزمایشگاه سانترفیوژ میتوان آزمایش های فراوانی انجام داد و ارسال نمونه به خارج کشور منتفی شده است.

معاون فناوری پژوهشگاه بین المللی مهندسی زلزله افزود: بخش دوم آزمایشگاه «شیکینگ تیبل بزرگ مقیاس یا میز لرزان» است که در مرحله راه اندازی است و امیدواریم تا آخر سال از آن بهره برداری شود.

وی ادامه داد: در این بخش می توانیم سازه ها و تاسیسات صنعتی مثل ری اکتور اتمی و کمپرسورهایی بسیار قوی که به بار دینامیکی حساس هستند را روی میز بگذاریم و به آن بار زلزله و دینایکی در هر مقیاس اعمال کنیم. ابعاد این میز ۶ متردر ۶ و ۶ درجه آزاد است به این معنا که در ۶ جهت متفاوت می توان به آن بار اعمال کرد.

داوودی با اشاره به سومین بخش آزمایشگاه «کف قوی و دیوار عکس العمل»، اظهار داشت: چندین ماه است که از این بخش بهره برداری شده است همچنین با مقیاس واقعی در آزمایشگاه تست شده که توان بسیاری به کشور می دهد زیرا این آزمایشگاه در منطقه غرب آسیا بی بدیل است و امکان انجام آزمایش های داخل و اطراف کشور را دارد و پتانسیل عظیمی ایجاد کرده است.

معاون فناوری پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی تصریح کرد: تست های آزمایشگاه کف قوی و دیوار عکس العمل بسیار گران قیمت است  و پیش از این نمونه ها برای آزمایش با رایزنی های فراوان به خارج کشور به خصوص آمریکا ارسال می شد اما با احداث این بخش از خروج بودجه ای عظیم جلوگیری شده است.

وی عنوان کرد: طرح ارائه شده برای این آزمایشگاه برخاسته از تجربیات عملی ۱۵ ساله پژوهشگاه در راه­ اندازی و بکارگیری آزمایشگاه­ های موجود در محل فعلی پژوهشگاه است.

داوودی درادامه تصریح کرد: این آزمایشگاه جامع و وسیع در رابطه با مسائل مهندسی زلزله، سازه، خاک و ارتعاشات در کشور است که امکان پاسخگویی به نیازهای کشور و حتی  وسیع تر از آن در منطقه را نیز  فراهم کرده است. امکانات پیش بینی شده در این آزمایشگاه به نحوی طراحی شده اند که به کارگیری آن ها نه تنها در زمینه های مختلف مرتبط با مهندسی زلزله و صنعت ساخت وساز کشور بی همتا است، بلکه امکان به کارگیری تجهیزات آن برای صنایع زیر بنایی کشور همانند صنایع دفاعی، نفت و پتروشیمی، آب و برق، صنعت هسته ای و همچنین صنایع متوسط و سبک فراهم شده است.

برچسب‌ها پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۲۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در برگزاری این رویداد مشارکت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و اندیشکده‌ها بسیار قابل قبول بود

علیرضا ایرانشاهی دبیر علمی اولین همایش ملی حقوق شهری و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری آنا به برگزاری این همایش در ۹ محور اشاره کرد و گفت: محور‌های حقوق محیط زیست شهری، حقوق امنیت و ایمنی شهری، حقوق ساختمان، حقوق مدیریت شهری، حقوق زمین شهری، حقوق دادرسی شهری، حقوق فن آوری نوین شهری، حقوق سلامت شهری و حقوق فن آوری نوین شهری از محور‌هایی است که در فراخوان این همایش درج شده است و باید گفت که تقریبا تمام آثار رسیده با رعایت موضوعات همایش توانستند نظر مثبت داوران را داشته باشند.

وی ادامه داد: در برگزاری این رویداد مشارکت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، اندیشکده‌ها و نهاد‌های دیگر بسیار قابل قبول بود و حضور دانشگاه‌هایی، چون تهران، علامه طباطبایی، تربیت مدرس، بهشتی، خوارزمی و سایر دانشگاه‌های دولتی و همچنین همت و مشارکت بیش از ۱۰۰ عضو هیئت علمی دانشگاه‌های مختلف و سازمان‌ها و وزارت خانه‌ها از دیگر مواردی است که بر وزن و اعتبار این همایش افزود.

رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه پیام نور تصریح کرد: بیش از ۵۵۰ مقاله و چکیده به دبیرخانه همایش ارسال شد که تا الان که در حال بررسی آن‌ها هستیم باید گفت با توجه به حضور پژوهشگران و اساتید میان رشته‌ای از جمله جرم شناسی، خانواده، حقوق بشر و ... توانسته که بر کیفیت بالای مقالات اثر بگذارد.

وی خاطر نشان کرد: قطعا با کمک و حمایت‌های پژوهشگران و اساتیدی که در اولین دوره این همایش در کنار ما بودند می‌توان امیدوار بود که در دوره آتی با ابعاد گسترده‌تر موضوعی و حتی بهره گیری از داوران برجسته تری در روند برگزاری همایش بهره‌مند شویم و همچنین با توجه به پتانسیلی که این رویداد دارد بتوان به سمت برگزاری بین المللی آن هم قدم برداشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهر قدس می‌تواند قطب مدال‌آوری ژیمناستیک کشور شود
  • تولید «تیرآهن بال‌پهن» در راستای ایمن‌سازی ساختمانهای کشور در برابر زلزله
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ماجرای جنجالی روغن‌های آلوده در کشور چه بود؟
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • کتابخانه شخصی مرحوم کریم مجتهدی در اتاق کارش دایر شد
  • جمع آوری ۱۰ هزار تن اقلام بهداشتی و درمانی برای مردم غزه
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • در برگزاری این رویداد مشارکت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و اندیشکده‌ها بسیار قابل قبول بود
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران