Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-09@12:15:01 GMT

ضرورت جلوگیری از فساد در صنعت ساختمان

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۲۴۵۲۲

ضرورت جلوگیری از فساد در صنعت ساختمان

استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با تاکید بر اینکه مسئولان ذیربط باید شهروندان را برای وقوع زمین لرزه های بزرگ آماده سازی و سازه های حیاتی را به طور اصولی مقاوم سازی کنند، گفت: باید جلوی فساد در صنعت ساختمان گرفته شود و ساختمان های جدید و تاب آور را جایگزین کنند.

 

مهدی زارع در گفتگو با پول نیوز با اعلام اینکه در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی حدود ۱۱۰ هزار ایرانی در زلزله های ایران کشته شده اند، افزود: این حجم از تلفات انسانی به دلیل نحوه ساخت و ساز‌ها و کیفیت پایین ساختمان‌ها است که موجب شده تا یک فرد در ایران بسیار در برابر زلزله آسیب پذیر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه طبق برآورد‌های انجام شده تا سال ۲۰۵۰ میزان جمعیت شهری که در معرض زلزله بزرگ قرار دارند، از ۳۷۰ میلیون نفر کنونی به ۸۷۰ میلیون نفر می‌رسد، افزود: به این ترتیب مناطق شهر به طور فزاینده‌ای در معرض خطر قرار می‌گیرند و الگو‌های جدیدی از ریسک شدید ایجاد می‌کنند.
زارع همچنین با اشاره به اینکه توسعه شهری بدون برنامه ریزی صحیح و با مدیریت ضعیف، خطرات جدید و ریسک گسترده‌ای را ایجاد کرده است، گفت: شهر‌های نامناسب همچنان مخاطرات جدیدی ایجاد می‌کنند که دستاورد‌های توسعه فعلی را هر چه بیشتر ناپایدار می‌کند.
استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در عین حال تاکید کرد: نبود زیرساخت‌ها و خدمات کافی، سکونت در واحد‌های مسکونی ناامن، خدمات بهداشتی ناکافی در مناطق شهری و حتی مناطق مرفه نشین می‌تواند مخاطرات طبیعی را به یک فاجعه تبدیل کند
وی ادامه داد: عوامل متعددی در بخش برنامه ریزی و توسعه شهری کنونی وجود دارد که باعث بروز آسیب پذیری می شود، از جمله اینکه در تصمیماتی که برای سرمایه گذاری گرفته می‌شود؛ خطر فاجعه کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.
به گفته عضو وابسته و رئیس شاخه زمین شناسی فرهنگستان علوم، ضعف در اجرای قوانین و مقررات ساختمانی، مجوز برنامه ریزی و سرمایه گذاری نظارتی، که اغلب ناشی از فساد است، موجب انتقال خطر از شرکت های ساختمانی به ساکنان ساختمان ها می‌شود.
این کارشناس زلزله در ادامه تصریح کرد: علیرغم اینکه برای ۲۲ منطقه پایتخت نقشه گسل تهیه شده، اما توسعه شهر صرفا بر اساس پارامتر‌ها و مؤلفه های اقتصادی صورت می‌پذیرد و نقشه های تهیه شده برای گسل های واقع در مناطق شهری تاثیر خاصی در تصمیم گیری ها نداشته است. به طوری که رویداد‌های ۵۰ سال اخیر نشان می‌دهد، مردم سرمایه گذاری در مناطق خوش آب و هوا، اما خطرناک را ترجیح داده اند.
وی با انتقاد از اینکه پیمانکاران و برخی از مدیران اجرایی برای کسب سود بیشتر ساختمانها را از مصالح ناامن و در مکان های خطرناک میسازند، گفت: این در حالی است که به جای سرمایه گذاری کمی بیشتر در بخش ساخت و ساز‌ها می‌توانند از عواقب خطرناک آن جلوگیری کنند.
استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله همچنین با تاکید بر اینکه تغییر رفتار مردم نیاز به روش های جدید و تلاش مستمر دارد تا درباره اهمیت آماده سازی در برابر مخاطرات طبیعی فرهنگ سازی شود، خاطرنشان کرد: اگر ساختمان‌ها با استفاده از مصالح ساختمانی با کیفیت بهتر ساخته شوند، تاب آوری فیزیکی آن‌ها در برابر سوانح طبیعی افزایش می یابد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: مهدی زارع زلزله توسعه شهری شهرهای نامناسب زلزله بزرگ صنعت ساختمان سرمایه گذاری ساختمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۴۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری قم در مسیر تغییر ریل / کیفی‌سازی فضای شهری در اولویت قرار گرفت

شهردار قم گفت: با توجه به شکل‌گیری بسیاری از زیرساخت‌های ضروری شهر قم، شهرداری در حال تغییر ریل از اقدامات سخت‌افزاری به رویکرد نرم‌افزاری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، سیدمرتضی سقائیان نژاد امروز_ چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت _ در جلسه شورای مدیران شهرداری قم که در سالن رضوان شهرداری مرکز برگزار شد، اظهار کرد: پیشرفت پروژه‌های حوزه شهر هوشمند و اقداماتی از این دست برای شهرداری قم نویددهنده است.

وی افزود: این اقدامات نشان می‌دهد شهرداری قم از چالش بزرگ تکمیل زیرساخت‌های ضروری شهر در حال رهایی و پرداختن به امور نرم‌افزاری همچون شهر هوشمند، تکریم شهروندان و معماری اسلامی است.

شهردار قم با اشاره به اینکه در وهله نخست باید زیرساخت‌های اصلی شهر قم فراهم می‌شد تا می‌توانستیم سراغ پروژه‌ها و اقدامات نرم افزاری برویم، خاطرنشان کرد: با عبور از بعضی پروژه‌های سخت، به شرایطی رسیده‌ایم که می‌توانیم به مسائلی همچون رضایتمندی شهروندان، آسیب‌های اجتماعی، ساماندهی مشاغل، معماری اسلامی، پایش تصویری و سیما و منظر شهر، رسیدگی بهتری داشته باشیم.

سقائیان‌نژاد با اشاره به اینکه رویکرد کنونی شهرداری قم کیفی‌سازی فضای شهری است، اضافه کرد: مسائلی همچون معماری و شهرسازی اسلامی، سیما و منظر شهر، الکترونیکی‌سازی امور شهرداری و حذف پرونده‌های فیزیکی از اولویت‌های جدی این روزهای شهرداری قم است.

قرارگاه ساماندهی چهار راه بازار قم تشکیل می‌شود

وی با اشاره ضرورت تملک برای احداث پارکینگ موتورسیکلت در هسته مرکزی شهر، تاکید کرد: در تصمیمات ترافیکی باید به نحوی عمل کنیم که مردم با ما همراهی کنند و اگر تصمیمی از سوی مردم استقبال نشد، باید آسیب‌شناسی شود.

شهردار قم با اشاره به ضرورت تعیین تکلیف فضاهای مرده شهری به ویژه در هسته مرکزی شهر، گفت: اگر در این موارد نیاز به تملک است، باید با محوریت مناطق باید انجام شود.

سقائیان‌نژاد با اشاره به ضرورت ساماندهی وضعیت چهارراه بازار، افزود: در این زمینه قرارگاهی تشکیل و امور به صورت جدی پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تکریم شهروندان مسئله‌ای بسیار اساسی است، اظهار کرد: اگر امروز شهرداری قم به ۱۰۹ درصد درآمدهای خود رسیده که به دلیل همراهی شهروندان است و ما نیز باید به وظیفه خود در قبال مردم قم عمل کنیم.

کد خبر 751728

دیگر خبرها

  • آسفالت ۲۱۰ هزار مترمربع از معابر کمالشهر/ ضرورت کنترل آب های سطحی
  • ساختمان‌های چندکاربری؛ نیاز امروز شهرها
  • نشست معاونان عمرانی ادوار وزارت کشور برگزار شد
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • از واردات ۲۰۰ قلم کالای مهم صنعت نفت جلوگیری شد
  • شهری در ایران که کوچه ندارد ! | ویدئو
  • شهرداری قم در مسیر تغییر ریل / کیفی‌سازی فضای شهری در اولویت قرار گرفت
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • ضرورت مراقبت پیوسته از زیرساخت‌های صنعت گاز
  • ضرورت راه‌اندازی دفتر تسهیل‌گری در شهرستان ابهر