Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد تاتار معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله امروز در مراسم رونمایی از سامانه «نیازسنجی بعد از رخداد سوانح طبیعی» که در محل پژوهشگاه برگزار شد، گفت: پژوهشگاه زلزله ۳۰ سال پیش بعد از زلزله رودبار و منجیل راه‌اندازی شد که طی این مدت دستاوردهای زیادی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه حوزه‌های فعالیت پژوهشگاه در زمینه‌های علوم زمین و مهندسی است، گفت: در حال حاضر ۳۴ مرکز لرزه‌نگاری باند پهن در کل کشور مستقر است که اطلاعات پژوهشی را برای ارائه خدمات مختلف و مشارکت مردمی ارائه می‌دهد.ما در کنار ایستگاه‌های ثابت، ایستگاه‌های لرزه‌نگاری موقت یا قابل حمل داریم.

معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی با بیان اینکه این ایستگاه‌های لرزه‌نگاری باند پهن با حساسیت بالایی فعالیت می‌کنند و توانایی اعلام هر زمین لرزه را با تأخیر دو دقیقه‌ای دارند، گفت: این مرکز لرزه‌نگاری سیستم پشتیبانی خوبی را برای ثبت زلزله فراهم می‌کند.

تاتار افزود: همچنین مراکز لرزه‌نگاری به صورت اتوماتیک ظرف دو دقیقه اطلاعات هر زمین لرزه را ثبت و ارائه می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه از دیگر اقدامات پژوهشگاه می‌توان به مکان‌یابی دقیق هر زمین لرزه اشاره کرد و گفت: ما می‌توانیم زلزله‌ها را با دقت ۵ الی ۱۰ کیلومتری مکان‌یابی کنیم. این توانمندی به دلیل مطالعات لرزه خیزی و ساختار پوسته و گوشته فوقانی زمین است و مکان یابی دقیق زلزله‌ها را مدیون اطلاعاتی از پوسته زمین هستیم.

معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی با تأکید بر اینکه بعد از هر زلزله تیم‌های مهندسی پژوهشگاه در آن منطقه اعزام می‌شوند، گفت: بلافاصله بعد از حضور تیم پژوهشگاه در محل وقوع زلزله، تحقیقات آغاز می‌شود.

تاتار با بیان اینکه تهیه نقشه‌های پهنه‌بندی از دیگر اقدامات پژوهشگاه زمین لرزه است، گفت: از این نقشه‌ها می‌توان در بحث کاهش خطرپذیری زلزله بهره برد.

وی در خصوص مطالعات دیگر پژوهشگاه زلزله گفت: مطالعه خطر زمین لرزه در مکران از جمله پروژه‌هایی است که توسط محققان این پژوهشگاه در دو فاز انجام شده که منجر به تخمین خوب خطر زلزله در این مناطق شده است.

معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی با اشاره به دیگر پروژه پژوهشگاه زلزله گفت: در سال‌های اخیر بر اساس معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، بحث لرزه‌نگاری برای کشورهایی که دارای فعالیت هسته‌ای هستند، مطرح و مطالعات این بخش از سوی شورای امنیت ملی به پژوهشگاه زلزله واگذار شد. هنوز پایش نیروگاه اتمی بوشهر ادامه دارد و روند تحقیقات طوری بوده که مورد توجه آژانس بین‌المللی هم قرار گرفته است.

تاتار ادامه داد: همچنین مطالعاتی در زمینه سیلاب و بارندگی که در سال ۹۷ بیش از ۱۵ روستا در لرستان، ایلام و گیلان را درگیر کرد، در پژوهشگاه انجام دادیم؛ در این پروژه زمین لغزش این استان‌های درگیر شده با سیلاب را مورد مطالعه قرار دادیم.

وی در ادامه گفت: از دیگر اقدامات پژوهشگاه، مطالعه پایش سلامت لرزه‌ای بخشی از ساختمان‌ها بوده که حرم مطهر و برخی بانک‌ها جزو این سازه‌ها بوده‌اند.

کد خبر 5476741 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: مرکز لرزه نگاری کشور زمین لرزه پژوهشگاه زلزله شناسی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان حاکمیت سایبری تحقیقات علمی نوآوری فناوری فضایی فضانوردان گوگل اینترنت ایستگاه فضایی بین المللی دانشگاه تهران تهدیدات سایبری خودروی برقی ناسا پژوهشگاه زلزله لرزه نگاری زمین لرزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۴۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری زمین در دیلم و تنگستان برای ساخت مسکن ویلایی

استاندار بوشهر از واگذاری زمین مسکونی به متقاضیان در تنگستان و دیلم برای ساخت مسکن ویلایی خبر داد و گفت: واگذاری زمین در شهرهای مختلف استان بوشهر در قالب نهضت ملی مسکن تسریع یافته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تنگستان، احمد محمدی‌زاده ظهر امروز در نشست با نخبگان و فعالان اجتماعی شهرستان تنگستان با اشاره به تاریخ درخشان استعمارستیز تنگستان اظهار داشت: تنگستان در گذشته تاکنون مهد دلیرمردان و اسطوره‌های ایثار و شهادت بوده و شهید رئیسعلی دلواری، شهید دشت‌پوری، شهید حیدری و دیگر شهدا از نمادهای مقاومت و فداکاری هستند.

وی با تأکید بر اهمیت حضور مدیران در شهرستان‌ها افزود: هدف از این دیدارها، این است که در کنار مردم و از نزدیک، مشکلات را ببینیم و همچنین از هدر رفتن وقت و هزینه مردم برای حضور در مرکز استان نیز جلوگیری می‌شود.

استاندار بوشهر با بیان اینکه طی 30 ماه اخیر، پروژه‌های شاخص و مهمی در تنگستان اجرایی و عملیاتی شده است، خاطر نشان کرد: بزرگراه اهرم به برازجان فعال شده و اخیراً حدود 15 کیلومتر از این مسیر افتتاح شده و مابقی نیز در حال اجراست.

محمدی‌زاده از واگذاری زمین مسکونی به متقاضیان در تنگستان و دیلم برای ساخت مسکن ویلایی خبر داد و گفت: واگذاری زمین در شهرهای مختلف استان بوشهر در قالب نهضت ملی مسکن تسریع یافته است. طرح نهضت ملی مسکن در تنگستان با کیفیت مطلوبی اجرا شده و این شهرستان از مناطق پیشرو در مسکن است.

وی به اجرای مجتمع فرهنگی و هنری دلوار اشاره کرد و گفت: این پروژه مدت‌ها تعطیل بود که در دولت سیزدهم احیا و امیدوارم به‌زودی تکمیل شود. توسعه طرح‌های گردشگری در سواحل تنگستان از اولویت‌های این شهرستان است و اکنون شرکت‌های بزرگ ماهان و علی‌بابا متقاضی سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری تنگستان هستند.

محمدی‌زاده در ادامه با اشاره به اینکه امسال توجه ویژه‌ای به آموزش و پرورش استان بوشهر داریم افزود: تقویت هنرستان‌ها و افزایش سطح کیفی مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در دستور کار قرار دارد. امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به‌نام سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده که مدیریت استان در راستای تحقق عملی شعار سال برنامه‌ریزی جامع و کامل انجام داده است.

انتهای پیام/190

 

دیگر خبرها

  • دیدار «اولیانوف» با مدیرکل آژانس اتمی با موضوع ایران
  • واگذاری زمین در دیلم و تنگستان برای ساخت مسکن ویلایی
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر