Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، پیمان صالحی امروز (چهارشنبه) در آیین تکریم و معارفه رییس پیشین پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و معارفه سرپرست جدید این پژوهشگاه به فراز و فرود جذب دانشجو در پژوهشگاه ها اشاره و خاطرنشان کرد: پژوهشگاه ها نباید به دانشگاه تبدیل شوند. در سال های اخیر وزارت علوم محدودیت هایی برای جذب دانشجوی دکتری و کارشناسی ارشد در پژوهشگاه ها ایجاد کرده است اما با تصویب مصوبه شورای عالی عتف در مورد جذب دانشجویان پسادکتری، امسال شاهد افزایش بسیار چشمگیری در ظرفیت دانشجویان پسادکتری خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این پژوهشگاه هفت میلیارد تومان قرارداد ارتباط با صنعت دارد. یکی از برنامه ریزی های خوب در کشور ایجاد پژوهشگاه های ماموریت محور بوده که هر کدام در زمان تاسیس خود اولویت محور بودند و ظرفیت های بی بدبلی در کشور و منطقه و حتی جهان دارند.

معاون وزیر علوم همچنین اظهار داشت: ۲ اولویت کاری وزارت علوم در دوره جدید مرجعیت علمی و دیپلماسی علمی است که رهبر معظم انقلاب هم بر آن تاکید کرده اند. 

صالحی به تحریم ها علیه ایران اشاره و تصریح کرد: دانشمندان مرزهای سیاسی را در می نوردند، می توانند نماینده های ارزشمندی برای ایران در جهان باشند، به خصوص در شرایطی که هر روز فشار روی ایران افزایش می یابد. 

وی افزود: اعضای هیات علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله کرسی های بین المللی دارند و به طور کلی دانشمندان ایرانی نشان دادند ایران را می توانند از انزوای تحریم نجات دهند.

به گفته معاون پژوهشی وزارت علوم نمونه ای از همکاری های علمی دانشمندان ایرانی در مقالات آنها منعکس است که از ۷۰ هزار مقاله ای که در نشریات بین المللی چاپ شده، بیش از ۳۵ هزار مقاله با همکار بین المللی نوشته شده است.

صالحی ادامه داد: حضور علمی ایران در مجامع بین المللی تحقیقاتی هم موجب همکاری با نهادهای بین المللی است، هم سبب جذب بودجه می شود. دانشمندان ایرانی ضمن رعایت همه اصول امنیتی می توانند منابع را جذب کنند. همکاری های ما با سازمان همکاری اسلامی و کامستک (کمیته دائمی همکاری های علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی) مهم است و به زودی با کامستک بیشتر ارتباط می گیریم.

وی به وظایف شورای عالی عتف اشاره کرد و توضیح داد: سیاست گذاری در حوزه آموزشی، پژوهشی و فناوری، نظام تامین مالی در حوزه پژوهشی و نظارت و پایش  ۳ وظیفه اصلی شورای عالی عتف است.

معاون وزیر علوم تصریح کرد: رییس جمهوری بزودی و بعد از ۱۱ سال در شورای عالی علوم ، تحقیقات و فناوری (عتف) حضور می یابد و ما نیز طرح‌هایی در این ۳ حوزه داریم که در این شورا به تصویب خواهیم رساند.

رییس پیشین پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله نیز در  این مراسم به معرفی این پژوهشگاه پرداخت و گفت: دستاوردهای فعلی پژوهشگاه نتیجه فعالیت ۳۰ ساله از سال ۶۸ زمان تاسیس پژوهشگاه است. 

محمد کاظم جعفری با یادآوری زلزله منجیل و رودبار در خرداد ۶۹ یعنی ۶ ماه بعد از تاسیس پژوهشگاه گفت: این زلزله باعث تسریع فعالیت های پژوهشگاه در حوزه های مختلف شد.

به گفته وی ایجاد شبکه لرزه نگاری باند پهن کشور، تعیین مدل پوسته کشور، تاسیس آزمایشگاه دینامیک خاک، پایش سلامت و ارزیابی رفتار لرزه ای، آموزش همگانی و ارتقای فرهنگ ایمنی، راه اندازی دوره های کارشناسی ارشد و دکتری و مشارکت در فعالیت نهادهای تصمیم ساز از جمله فعالیت های پژوهشگاه است.

رییس پیشین پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله تاکید کرد: پژوهشگاه بعد از زمین لرزه های بزرگ با نصب تجهیزات گسل مسبب و دلایل زلزله را بررسی کرده است.

به گفته جعفری پژوهشگاه وظیفه پایش لرزه ای نیروگاه اتمی بوشهر با هدف تهیه داده های پایه برای طراحی فاز ۲ و ۳ نیروگاه و پایش زلزله خیزی و سونامی منطقه مکران نیز برعهده داشته است.

وی ایجاد مرکز نوع ۲ یونسکو را از دیگر اقدامات این پژوهشگاه نام برد و ادامه داد: این مرکز یک مرکز آموزشی و پژوهشی در غرب آسیا است که تاسیس آن از سال ۹۸ پیگیری شد و در نهایت به تصویب یونسکو رسید.

رییس پیشین پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه تایید نهایی این مرکز در مجلس صورت خواهد گرفت از وزیر علوم درخواست کرد که پیگیری لازم برای تایید نهایی را انجام دهد.

جعفری تاکید کرد: چنین مرکزی تنها در کشورهای فرانسه،  کره جنوبی، اروگوئه، ایسلند و ایران راه اندازی شده است.


بودجه پژوهشی کشور محدود است 

سرپرست پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله نیز در این مراسم گفت: بودجه پژوهشی در کشور محدود است ولی همان بودجه هم درست مصرف نمی شود.

محمد حسن بازیار ادامه داد: پژوهشگاه ها نسبت به دانشگاه به صنعت نزدیک تر اند و باید تحقیقات را به صورت جزئی تر انجام داده و نتیجه آن را به نهاد یا وزارت خانه مربوطه ارائه دهد. 

وی تاکید کرد: تعداد زیادی از موضوعات تحقیقاتی در دانشگاه ها تکراری است. پیشنهاد دارم در هر زمینه ای یک پژوهشگاه، محور قرار گیرد و موضوعات کلان را به صورت خرد به پژوهشگران ارائه دهند تا کار تکراری نشود و نقش پژوهشگاه ها هم پررنگ تر شود.

سرپرست پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله اظهار داشت: اگر فرق دانشگاه و پژوهشگاه را ندانیم و در توزیع منابع تحقیقاتی و موضوعات تحقیقی عدالت را رعایت نکنیم، کار تکراری می شود.

استفاده از ظرفیت پژوهشگاه برای ساخت ایمن چهار میلیون مسکن در چهار سال 

بازیار همچنین گفت: دولت برای ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال تلاش می کند. این مسکن ها به صورت سری‌سازی است و با صرفه جویی در مصرف مصالح منابع مالی زیادی را برای کشور حفظ می کند. سازندگان می توانند یک نمونه از ساختمان ها را در آزمایشگاه زلزله آزمایش کنند، و در صورت رسیدن به طراحی بهینه همان را به صورت انبوه بسازند.

وی ادامه داد: البته ممکن است در دسته اول پروژه ها که سال اول ساخته می شوند به دلیل عقب افتادگی بخش مسکن در هشت سال گذشته ممکن نباشد ولی در پروژه های سال بعد ممکن می شود.

سیستم آموزشی کشور مشکل ندارد 

سرپرست پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با تاکید بر اینکه تولیدات پژوهشی داخلی ایران در خارج بسیار خریدار دارد گفت: چرا نتوانیم از این دستاوردها برای بهبود زندگی مردم کشور استفاده کنیم.

بازیار یادآور شد: چرا تجربیات مهندسان ما در آبادان به صورت متروپل بروز می کند، ولی همین مهندسان در بسیاری کشورها موفق هستند؟ این نشان می دهد مشکل در سیستم آموزشی کشور نیست.

به گزارش ایرنا، محمدعلی زلفی گل اسفند گذشته در حکمی محمدحسن بازیار را به عنوان سرپرست پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله منصوب کرد.

محمدحسن بازیار عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران با مرتبه استادی است. از وی که دانش آموخته مهندسی عمران (ژئوتکنیک، زلزله) در مقطع دکتری موسسه پلی‌تکنیک رنسلر آمریکااست، دهها مقاله علمی و پژوهشی، چند عنوان کتاب تألیفی و ترجمه‌ای منتشر شده است.

وی مؤلف و مترجم برگزیده کشوری رشته عمران، برای تألیف و ترجمه کتاب مکانیک خاک، استاد نمونه کشوری در سال ۱۳۸۹، بنیانگذار و سردبیر مجله بین‌المللی مهندسی عمران است.  

دکتر محمد کاظم جعفری از سال ۹۳ رییس پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله بود.

برچسب‌ها وزارت علوم تحقیقات و فناوری محمدکاظم جعفری مراسم معارفه پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله مراسم تودیع

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری مراسم معارفه وزارت علوم تحقیقات و فناوری مراسم معارفه پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله مراسم تودیع پژوهشگاه ها شورای عالی وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۴۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود

محمدعلی عزت زاده دبیر اجرایی نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا به برگزاری این رویداد توسط انجمن ایران شناسی اشاره کرد و گفت: این انجمن نخستین انجمن علمی در این حوزه است که در سال ۱۳۲۴ توسط دکتر پورداود تأسیس شد. بعد از یک وقفه دوباره این انجمن از از سال ۱۳۹۶ و با همت دکتر محمود جعفری دهقی فعالیت خود را دوباره آغاز کرد.

وی ادامه داد: برگزاری کنگره‌ها و همایش‌های علمی مهم‌ترین کاری است که انجمن‌های علمی و سازمان‌های مردم نهاد برگزار می‌کنند و در این خصوص انجمن علمی ایران شناسی هم بر آن شد تا با توجه به شعبه‌هایی که در سراسر ایران دارد این رویداد را به صورت متمرکز در تهران آغاز کند.

به گفته دبیر اجرایی کنگره ملی ایران شناسی؛ ارزیابی مکاتب ایران‌شناسی، زبان‌ها و گویش‌های ایرانی، متون ادب فارسی، جغرافیا و تاریخ ایران، فرهنگ و هویت ایرانی، مطالعات اجتماعی، محیط زیست، باستان‌شناسی، هنر و معماری و ادبیات تطبیقی، محور‌های این کنگره خواهد بود که در این خصوص سخنرانان به ایراد سخن می‌پردازند.
عزت زاده در خصوص روند برگزاری کنگره افزود: در روز برگزاری که در تاریخ پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود در مجموع ۴۱ سخنرانی تعریف شده است که ۳۳ سخنرانی آن در ۷ نشست تخصصی تعریف شده است و ۴ سخنرانی درمراسم افتتاح و ۴ سخنرانی هم در مراسم پایانی آن برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به اینکه تعداد ۱۱۲ چکیده به دبیرخانه ارسال شده است، گفت: از مجموع این تعداد آثار رسیده، ۸۱ چکیده توسط داوران پذیرفته شد که تعدادی از آن‌ها برای سخنرانی، تعدادی برای چاپ و تعدادی هم جهت انتشار در پوستر انتخاب شدند.

وی در خصوص برگزاری این رویداد در سال‌های آتی افزود: از آن جایی که ایران شناسی، مهمترین علمی است که ایران امروز به آن نیاز دارد و باید برای احیای هویت ملی گمشده خود نهایت تلاش را کنیم. در این مسیر آموزش و پژوهش حرف اول را می‌زند و انجمن ایران شناسی در نظر دارد تا در سال اینده این کنگره را به صورت بین المللی برگزار کند و حتی فرصتی را فراهم کنیم تا در شهر‌های مختلف آن را برگزار کنیم.

گفتنی است؛ نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت توسط انجمن ایران شناسی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجلیل از ۱۰۰ دانشجوی برتر مسابقات ورزشی دانشگاه پیام نور کرمان
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • تحقیقات دانشگاه می‌سی‌سی‌پی در مورد رفتار‌های نژادپرستانه
  • تحقیقات دانشگاه می‌سی‌سی‌پی در مورد رفتارهای نژادپرستانه
  • آغاز پذیرش دانشجوی ‌دکتری بدون آزمون در دانشگاه صنعتی دزفول
  • گرایش جوانان به رشته های علوم پایه و فنی مهندسی در حال کاهش است
  • در برگزاری این رویداد مشارکت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و اندیشکده‌ها بسیار قابل قبول بود
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود