Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: پژوهشگاه ها باید ماموریت های خود را بپذیرند، پروژه هایی را بپذیرند و با ریز کردن این پروژه ها آنها را به محققان همسان خود در سایر دانشگاه ها ارائه دهند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از وزارت علوم، دکتر محمدعلی زلفی گل در مراسم تکریم رئیس پیشین پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و معارفه سرپرست جدید این پژوهشگاه گفت: دیدگاه وزارت علوم نسبت به پژوهشگاه ها نگاه هدایتگری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس انتظار داریم هر پژوهشگاهی با توجه به اولویت کاری مرجعیت علمی داشته باشد و اقداماتی را اجرایی کند تا بزرگ بماند.

پژوهشگاه ها باید پروژه ها را به صورت خرد به هم صنفان خود ارائه دهند

وی ادامه داد: در این راستا پژوهشگاه ها باید ماموریت های خود را بپذیرند، پروژه هایی را بپذیرند و با ریز کردن این پروژه ها آنها را به محققان همسان خود در سایر دانشگاه ها ارائه دهند. از سوی دیگر هر عضو هیات علمی پژوهشگاه ها با ۵ تا ۱۰ استاد دانشگاه یا دانشجوی دکتری و پسادکتری ارتباط داشته باشد.

وزیر علوم با بیان اینکه هر رئیس پژوهشگاه و دانشگاهی برای مجموعه خود هدفی داشته باشد، گفت: برای نمونه رئیس جدید دانشگاه خواجه نصیر آرزو دارد برای ۱۹ دانشکده پراکنده این دانشگاه در سطح تهران زمین واحدی برای مجتمع کردن این دانشکده ها تدارک ببیند که اقداماتی را برای مجتمع کردن این دانشگاه شروع کرده ایم.

زلفی‌گل با اشاره به اهمیت پژوهشگاه زلزله تاکید کرد: انتظار داریم این پژوهشگاه کارکردهای تحقیقاتی خود را عمومی کند تا مردم متوجه شوند این حوزه علمی و تحقیقاتی چه خدماتی را می تواند به آنها ارائه دهد.

وی یکی از فاکتورهای مهم برای دانشمندان را شاگردپروری و فناورپروری اعلام و خاطرنشان کرد: این امر نیاز به برنامه ریزی دارد.

تغییر اقلیم در همه حوزه ها روی داده است

وزیر علوم یکی از مشکلات مهم کشور را تغییر اقلیم نام برد و یادآور شد علاوه بر تغییر اقلیم زیست محیطی تغییر اقلیم فرهنگی داریم که نشانه های آن وجود و گسترش فضای مجازی و دید مردم در زندگی است.

وی به تغییر اقلیم در محیط آموزشی نیز اشاره کرد و افزود: ما توزیع متوازن استعداد ها را نداریم به گونه ای که مدال اور المپیاد ریاضی در رشته دیگری تحصیل می کند یا دانش آموز به رشته خاصی علاقه دارد؛ ولی به دلیل آینده شغلی در رشته ای تحصیل می کند که دراین توانمندی کم‌تری دارد.

زلفی گل تاکید کرد: اما اگر کسی که در المپیاد شیمی، ریاضی و فیزیک برگزیده شده در همان رشته ادامه تحصیل دهد علاوه بر اینکه ممکن است مدال نوبل کسب کند، می تواند مرزهای علم را تغییر دهد.

وزیر علوم تاکید کرد: باید برای هر دانش آموخته ای امکان شغلی مناسبی ایجاد شود، اما اکنون به جای هدایت تحصیلی هدایت تحمیلی رشته ها را داریم.

زنگ خطر در مورد تعداد کم داوطلبان رشته ریاضی

وی با اشاره به توزیع داوطلبان آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ گفت: در حالیکه تعداد داوطلبان رشته تجربی ۵۰۰ هزار نفر است در رشته ریاضی ۱۵۰ هزار نفر و این زنگ خطر است. باید برای آن فکری کنیم.

زلفی گل از پژوهشگاه زلزله خواست که با برگزاری تورهای علمی برای دانش آموزان مدارس تیزهوشان آنها را با این حوزه آشنا کند تا در آینده دانشمندان برجسته ای در این رشته داشته باشیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین از بخش‌های مختلف این پژوهشگاه بازدید کرد و از نزدیک در جریان امور مختلف این پژوهشگاه قرار گرفت.

پژوهشگاه زلزله‌شناسی یکی از بهترین مصادیق صاحب کرسی بین‌المللی در بحث دیپلماسی علمی است

در ادامه دکتر پیمان صالحی؛ معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تشکر و قدردانی از زحمات رئیس قبلی این پژوهشگاه بر لزوم تلاش برای تقویت وحدت و افزایش سرمایه‌های ملّی نظام جمهوری اسلامی تأکید کرد.

معاون پژوهشی وزارت عتف؛ دو وظیفه اصلی پژوهشگاه‌ها را دیپلماسی علم و فنّاوری و یافتن جایگاه مرجعیت علمی دانست که موجبات ارتباط با نهادهای بین‌المللی و همچنین جذب سرمایه‌های مورد نیاز را فراهم می‌سازد و پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله را به عنوان یکی از بهترین مصادیق صاحب کرسی در سطح بین‌المللی، معرفی کرد.

وی همچنین جذب پژوهشگران پسا دکتری در پژوهشگاه‌ها را از سیاست‌های در دست تدوین در مجموعه وزارت علوم اعلام کرد.

در پایان این مراسم از خدمات دکتر محمدکاظم جعفری رئیس پیشین پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله قدردانی و دکتر محمدحسن بازیار، به عنوان سرپرست جدید این پژوهشگاه معرفی شد.

منبع: دانا

کلیدواژه: پژوهشگاه ها پژوهشگاه ها زلزله شناسی تغییر اقلیم بین المللی وزارت علوم وزیر علوم پروژه ها زلفی گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۹۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پانزدهمین نشست کارگروه تغییر اقلیم وزارت نفت برگزار شد

پانزدهمین نشست کارگروه تغییر اقلیم وزارت نفت با حضور اعضای کارگروه و تعدادی از دیگر از نمایندگان بخش‌های مرتبط با دستورکار «بررسی و تبادل نظر دربارت راهبرد صنعت نفت در حوزه تغییر اقلیم» در دفتر معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت برگزار شد. 

به گزارش شانا به نقل از دبیرخانه کارگروه تغییر اقلیم وزارت نفت، احمد اسدزاده، معاون وزیر نفت در امور بین‌الملل و بازرگانی در ابتدای این نشست که امروز (سه‌شنبه، ۱۸ اردیبهشت) برگزار شد، با اشاره به این‌که تغییر اقلیم و مقابله به آن موضوعی چند سویه شامل انرژی، محیط‌زیست و اقتصاد است، گفت: بخش‌های تخصصی وزارت نفت حسب وظیفه ذاتی خود این موضوع را تاکنون دنبال کرده‌اند، اما نیاز است که با مشارکت و همفکری همه ذی‌نفعان در صنعت نفت این موضوع که امروز در سطح جهانی در قالب مباحث و دستورکارهایی مانند دستیابی به خالص انتشار صفر، حذف سوخت‌های فسیلی و گذار به انرژی پاک مطرح می‌شود، با هماهنگی، انسجام، همگرایی و جدیت بیشتری دنبال شود. 

وی تأکید کرد: از این طریق و با ایجاد هم‌گرایی درون و بیرون دستگاهی می‌توان امیدوار بود که صنعت نفت ضمن عمل به تکالیف قانونی خود در این حوزه، بتواند در سطح بین‌المللی از فرصت‌ها استفاده کرده و گفتمان مبتنی بر شرایط و مقتضایات یک کشور نفتی را با هماهنگی دستگاه دیپلماسی کشور و همسو با مواضع کشورهای عضو اوپک را دنبال کند. 

در این نشست که نمایندگان بخش‌های معاونت برنامه‌ریزی، معاونت امور مهندسی پژوهش و فناوری، امور اوپک، مجامع و سازمان‌های بین‌المللی، اداره کل بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست، شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت، موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی، پژوهشگاه صنعت نفت، پارک علم و فناوری و مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت حضور داشتند، دیدگاها و نظرات خود را برای ترسیم راهبرد، مواضع و سیاست‌های صنعت نفت برای رویارویی و مدیریت تغییر اقلیم در سطح داخلی و بین‌المللی مطرح کردند. 

همچنین مقرر شد که نشست‌های کارگروه تغییر اقلیم وزارت نفت و کمیته‌ کارشناسی آن به‌صورت مستمر و طبق جدول زمانی با رویکرد مشارکت حداکثری بخش‌های مرتبط صنعت نفت به‌منظور ترسیم راهبردها، برنامه‌ریزی و تعیین راه‌کارها درباره ‌موضوع‌هایی مانند کاهش انتشار، ارتقای کارایی انرژی، سازگاری صنعت نفت با تغییر اقلیم، فناوری‌های مورد نیاز از جمله فناوری جذب، ذخیره‌سازی کربن (CCS)، هیدروژن، تأمین مالی و رویکردهای بین‌المللی تشکیل شود.

شایان ذکر است که کارگروه تغییر اقلیم وزارت نفت به‌‎عنوان نخستین کارگروه تغییر اقلیمی دستگاهی از سال ۱۳۹۳ تشکیل شده است و تاکنون ۱۴ نشست کارگروه اصلی و ۴۰ جلسه کمیته‌ کارشناسی آن برگزار شده است. 

دیگر خبرها

  • طرح آمایش آموزش عالی را مرحله به مرحله پیش می‌بریم
  • وزیر علوم: دانشگاه‌های کم‌دانشجو ادغام می‌شوند
  • زلفی گل به «تیتر ۱۳» نیامد/ بی‌نظمی در روند جشنواره حاصل شتابزدگی وزارت علوم
  • راه‌اندازی۶ دانشکده موضوعی جدید در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • کتابخانه شخصی مرحوم کریم مجتهدی در اتاق کارش دایر شد
  • علم و دین نظام زندگی/ ماموریت بزرگ ناوگروه ۸۶ امیدآفرینی کرد
  • پانزدهمین نشست کارگروه تغییر اقلیم وزارت نفت برگزار شد
  • علت عدم گرایش به رشته‌های علوم پایه و فنی بررسی شود
  • پیشگوی معروف، تاریخ زلزله جدید را اعلام کرد
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به قم سفر کرد